Dressuurinstructie

Een goed getraind paard is gezonder, gelukkiger en beweegt beter of je doel nu is om te scoren op een wedstrijd of om thuis fijn te trainen, de basis ligt in het systematisch trainen van ruiter en paard. De essentie van onze training is om een paard in balans, los door het lijf, op eigen benen te laten bewegen, zonder dit als ruiter voortdurend te moeten ondersteunen.

Tijdens de lessen gaat ook veel aandacht uit naar de basistraining en van hieruit wordt gewerkt aan het verbeteren van de natuurlijke bewegingen en capaciteiten van het paard.

De wedstrijdruiters die komen trainen bij Dressuurstal de Cavalier zijn gewaarborgd van een intensieve begeleiding en betrokkenheid. Dit beperkt zich niet tot de privé lessen, maar ook op het wedstrijdterrein zal het team van De Cavalier, indien gewenst, de ruiter intensief begeleiden tijdens het losrijden voor de proef. Door de jarenlange ervaring als KNHS jurylid t/m ZZ niveau en de zelf opgedane wedstrijdervaring (onze instructeurs zijn ORUN gediplomeerd en rijden zelf minimaal Z2/ZZ dressuur) weten wij waarop gelet moet worden om tot betere prestaties te komen. Tevens nodigen wij maandelijks gastinstructeurs (Grand-Prix niveau) uit zodat u verzekerd bent van de meest optimale begeleiding en instructie.

Voor wedstrijdruiters is op zijn tijd een proefgerichte training belangrijk waarin aandacht wordt geschonken aan de presentatie en de afwerking van de proeven. Hoe wil een jury een bepaald onderdeel zien en hoe rijd je elk onderdeel zo optimaal mogelijk? In de les is het mogelijk om na het begeleid losrijden een proef te rijden. Deze wordt dan gejureerd en van commentaar voorzien door een officieel jurylid en vervolgens gaan we aan de slag om de onderdelen met de lagere waardering te verbeteren

Africhting

Naast het volgen van instructie is er de mogelijkheid om uw paard of pony verder door te laten trainen. Het paard wordt dan gestald bij De Cavalier en er wordt een planning gemaakt om het paard verder op te leiden en desgewenst ook uit te brengen op concours. Uiteraard is dit ook mogelijk wanneer u bijvoorbeeld op vakantie gaat of om andere redenen tijdelijk uw paard niet kunt trainen.

Tevens is de locatie uitermate geschikt om uw paard ter verkoop aan te bieden, Dressuurstal de Cavalier draagt dan de zorg voor de bezichtigingen en het voorrijden van het paard, zodat dit op een professionele manier gebeurt.

Voor verkoop, africhting en het uitbrengen op concours wordt er vooraf een passende afspraak met u gemaakt afhankelijk van de wensen.