Al jaren zijn wij in het gelukkige bezit van de keur preferent prestatie merrie Faniek STV. De moeder van Faniek is de keur preferente merrie Boniek STV, oma van de Grand Prix hengst Junior STV. De volle broer van Faniek is het Grand Prix paard Hermes die met zijn Oosterijkse amazone Andrea John een succesvolle combinatie was en deelnam aan de Wereld Spelen in Jerez en de Europese Kampioenschappen in Hickstead. Met Faniek wordt niet meer gefokt, zij geniet bij ons met volle teugen van haar welverdiende pensioen!
Dochter Niniek STV (Jazz X Variant) heeft een succesvolle carrière als dressuurpaard achter de rug en staat bij de beste 10 merries in de index van beste merries van Nederland. Niniek STV heeft onder amazone Joyce Lenaerts Grand Prix gelopen. De merrie behaalde een 8.5 voor aanleg als dressuurpaard tijdens een EPTM op driejarige leeftijd en daarnaast 78 punten voor vrij bewegen op de keuring. Niniek keur sport prest.) heeft zelf ook weer succesvolle dressuurpaarden voortgebracht.

Zelfs de kleinkinderen van Faniek STV laten van zich horen, haar kleindochter Up Seven (OO seven) behaalde op het wereldkampioenschap voor Jonge Paarden in Verden een mooie 10e plaats in de kleine finale. De jury beschreef Up Seven als een echte “Dressuur Queen” met een goede voorwaartse tendens en de wil om te werken. Dit maakte de merrie zonder meer waar door zilver te winnen tijdens een NK in het ZZ licht en vervolgens furore te maken in de Lichte Tour.
.

Faniek STV is kerngezond en dit willen wij graag zo houden vandaar dat wij besloten hebben haar niet meer te laten dekken. Haar laatste twee nakomelingen zijn van de hengst Johnson en zijn verkocht naar Engeland (Daniek) en Zweden (Faniek) waar ze klaar gemaakt worden voor het hoogste niveau.