Paardrijden is vaak een individuele sport, onze pensionstal is hier ook helemaal op ingesteld, er worden geen manegelessen gegeven zodat een ieder altijd in alle rust zijn paard of pony kan trainen, op elk willekeurig tijdstip van de dag of avond.

Maar voor de woensdagavond maken we al jaren graag een uitzondering!

De woensdagavond staat namelijk in het teken van het gezamenlijk beleven van de paardensport.

De afdelingsdressuur is een leuke afwisselende vorm van teamsport in de disipline dressuur, het samen doen en samen leren is zeker een positief aspect. Tempo controleren en het op elkaar richten, in groepsverband met elkaar werken aan de gehoorzaamheid van je pony of paard.

En wie vindt het niet leuk om zo nu en dan mee te rijden in een op dressuur gerichte springles, de zogenaamde cavalletti les ? Niets geen hoge hindernissen of onneembare oxers maar gecontroleert rijden over enkele balken op de grond en hier en daar een sprongetje. Leuk voor de afwisseling en goed voor het gymnastiseren en de balans van onze pony's en paarden.

Lijkt het je leuk om mee te doen? Aarzel dan niet en kom het gewoon eens proberen!

Ook wanneer je niet bij ons op stal staat ben je natuurlijk van harte welkom...

Het oefenen op de woensdag avond heeft geresulteerd in het uitschrijven van een Caprilli wedstrijd, een dressuurproef rijden tussen balken en kleine hindernissen. Wat leuk om al die dressuurruiters nu eens in de ring te zien als echte houtvreters! Zeker voor herhaling vatbaar