Bezoek voor actuele hippische activiteiten op onze accommodatie de "Activiteiten agenda" op deze website of bezoek onze facebookpagina !

Sinds jaar en dag is de hippische wereld bekend terrein voor Jolanda van Dijk. Ze beschikt dan ook over uitvoerige paardenkennis, heeft gedegen inzicht in de sport, fokkerij en handel en beheerst de complexe reglementen uitstekend. Ze reed zelf ZZ dressuur, jureert al jaren de klassen B t/m ZZ voor de KNHS en met haar ORUN opleiding op zak begeleidt zij al jaren succesvolle wedstrijdcombinaties. Ook is zij nauw betrokken bij het hippisch onderwijs in de vorm van haar rol als praktijkopleider, assessor voor de praktijk examens en examencommissielid MBO vakgroep dier.

Dressuur- en Pensionstal De Cavalier is in 1997 opgericht door Jolanda van Dijk. In de loop der jaren heeft zij dan ook een schat aan ervaring opgedaan in de hippische wereld en die kennis wil ze graag delen en doorgeven aan mensen die interesse hebben in de paardensport. Niet alleen op het gebied van de sport, instructie en theoretische kennis, maar ook op het management gebied.

- Voor iedereen die interesse heeft in de hippische wereld

Op ons bedrijf organiseren wij met grote regelmaat interessante clinics en workshop van gerenomeerde ruiters en amazones en verzorgen wij leerzame thema dagen of avonden. Wat te denken van een speciale Zit en Houding dag, toiletteercursussen, communiceren met paarden en het zelf leren masseren van uw paard of pony? Wanneer u zelf een idee heeft voor een leerzame clinic of workshop vragen wij u uiteraard om contact met ons op te nemen. Om al het geleerde in praktijk te brengen organiseren wij ook onderlinge wedstrijden of kunt u deelnemen aan officiele KNHS dressuurwedstrijden op onze accommodatie die georganiseerd worden door onze rijvereniging.

- Een proefgerichte clinic voor wedstrijdruiters.

Bij een proefgerichte clinic moeten de deelnemers een proef rijden, deze proef wordt dan gejureerd en na de proef nemen wij met de deelnemers de proef en de gegeven punten door. Op deze manier proberen we duidelijk te maken waar een jury op let en waarom bepaalde punten gegeven worden. De onderdelen met een lagere waardering worden direct met de deelnemer te paard doorgenomen en we gaan aan de slag om deze onderdelen te verbeteren. Verder geven we nuttige tips om tot een beter resultaat te komen. Deze clinic kunnen we op lokatie geven maar natuurlijk bestaat er ook de mogelijkheid om dit te doen op onze dressuurstal. Ook kunnen we, indien gewenst, op een van onze dressuurpaarden demonstreren hoe de training en de wedstrijdvoorbereiding wordt opgebouwd.

- Een theoriecursus

Het is belangrijk voor iedereen die goed wil leren rijden, dat hij of zij zich verdiept in het gaan van het paard. Wanneer wij een paard gaan berijden, brengen wij een grote, vaak nadelige, verandering aan in het evenwicht van het paard. De doelstelling van de theoriecursus is de ruiters een goede theoretische basis mee te geven zodat zij inzicht krijgen in het correct gymnastiseren van een paard wat nodig is om het paard onder de ruiter in balans te laten lopen. Natuurlijk behandelen we uitgebreid de gangen van het paard en gaan we dieper in op de termen takt, regelmaat, cadans en het ritme van de beweging. We geven uitleg over de technieken en oefeningen waarmee de ruiter het paard kan recht richten en gaan in op het hoe en waarom van de diverse gymnastische oefeningen. Uiteraard passen wij deze theoriecursus aan aan het niveau van de cursisten en de leeftijdsgroep. Ook voor de jonge beginnende ruiter hebben wij een helder verhaal.

- Opleidingen paardenhouderij

Graag ontvangen wij starters en scholieren die behoefte hebben aan informatie en specialistische kennis omtrent het management van een dressuur- en pensionstal in de breedste zin van het woord. Alle aspecten van het “omgaan met paarden” komen aan de orde, zoals voeding, fokkerij, huisvesting en gezondheidszorg. Maar we hebben het ook over het zo efficiënt en effectief mogelijk laten functioneren van het bedrijf. Praktijk verhalen die een helder beeld geven van de paardensport branche en natuurlijk zijn wij er trots op jou ons bedrijf te laten zien.

Mocht je uiteindelijk besloten hebben om een opleiding te gaan volgen in de hippische sport dan zijn wij bereid een gedeelte van je opleiding te verzorgen. Regelmatig hebben wij plek voor snuffelstages, BBL leerlingen of BOL leerlingen. Ook kan je bij ons terecht voor diverse PVB's waaronder het organiseren van een publieksactiviteit en het schrijven van een ondernemingsplan.

Dressuur- en pensionstal De Cavalier is een SBB (voorheen Aequor) erkend leerbedrijf en beschikt over het veiligheidscertificaat. Wij zijn te vinden op de website van SBB onder registratie nummer 206469.

- Verhuur accommodatie en/of theorie ruimte?

Misschien heeft u zelf een goed idee maar beschikt u niet over een passende accommodatie? Kom gerust eens langs dan laten we u graag ons bedrijf zien en bespreken we de mogelijkheden.